Patrimoni amb futur I

Les ciutats canvien com canvien les maneres de viure de les persones i quan això passa els edificis que havien estat pensats amb una funció sovint queden abandonats i acaben convertint-se en una oportunitat econòmica per les grans empreses immobiliàries.

Uns negocis que acostumen a ser molt rentables per a uns quants però que generalment no tenen en compte el veïnat del barri on s’instal·len i que de passada, en molts casos, van acompanyats de la destrucció d’un patrimoni arquitectònic de proximitat sense el qual no podem entendre el lloc on ens trobem. Però i si li féssim la volta a tot això?

Patrimoni amb Futur és un projecte que vol posar en valor elements del patrimoni arquitectònic de la ciutat que han quedat abandonats i que en molts casos fins i tot han sigut oblidats pel veïnat. El Col·lectiu Patrimonis Invisibles oferirà els coneixements històrics i tècnics sobre els dits edificis a grup d’infants o joves per tal que aquests puguin imaginar nous usos que, renovant la vida d’aquests edificis buits o infravalorats, ofereixin noves oportunitats comunitàries als barris.

Anuncios